Finn ditt neste kontor - 100% kostnadsfri tjeneste

Kan COVID-19 bidra til noe positivt for co-working?

COVID-19 har på ingen måte vært positivt for bransjen. På lang sikt kan vi kanskje komme godt ut av det?

For bare 2 måneder siden så verden helt annerledes ut. Vi forventet bra norsk økonomisk vekst, verdensøkonomien gikk bra, men så kom covid-19 og satte en stopp for alt. Det er i hver fall sånn det føles. Det betyr derimot ikke at vi ikke har lært noe av dette, og kanskje har ansatte sett verdien av å jobbe eksternt. Vi har forhåpentligvis nådd bunnen av covid-19 for denne gang.

Det er ikke å legge skjul på at flere co-working spaces mister kontrakter her og der. Det er enkelt for de som jobber fra et co-working space å si opp kontrakten ettersom de fleste har korte oppsigelsestider. På kort sikt vil ikke dette være positivt, men på lang sikt kan situasjonen bidra til at befolkningen innser fordelen av co-working.

Verden har innsett at det går an å jobbe eksternt. De har i tillegg funnet ut at en langtidskontrakt ikke er så bærekraftig som en korttidskontrakt. Sannsynligvis kommer ansatte til å kreve en form for fleksibilitet av sine arbeidsgivere etter å ha kjent på at ekstreme situasjoner som dette faktisk kan oppstå. Da er nettopp co-working den beste løsningen.

I tillegg til korona epidemien sies det at vi også er inne i en «loneliness epidemic». Vi sender ansatte hjem fra jobb for å ha hjemmekontor i uke etter uke. Mennesker er sosiale dyr og trenger et miljø med mennesker å snakke med. Bare det å se mennesker rundt deg gir deg mer energi. Kanskje kan co-working være løsningen på dette? Bli med i et stort miljø, med masse dyktige mennesker.

På kort sikt er ikke korona kjempepositivt for co working, ei heller tradisjonelle kontorer. På lang sikt vil kanskje co-working tjene godt på at befolkningen innser fordelene med fleksibilitet og korte leiekontrakter.

Inspirasjon hentet fra: https://gcuc.co/7-reasons-covid-19-will-not-be-the-downfall-of-coworking/

P.B

07.05.2020